ACTA er, politiker!

Idag har jag tillbringat eftermiddagen i Malmö, för att demonstrera mot Sveriges godkännande av ACTA-avtalet, iförd Guy Fawkes-mask.

Varför då denna 'anarkistiska' uppstudsighet gentemot statens lagstiftningsprocess? Läs ACTA-avtalet, så lär du förstå varför folk blir upprörda. Det handlar inte bara om fildelares rätt att "stjäla"(se "kopiera") på internet, utan alla individers frihet blir inskränkt på det nätverk av trådar och servrar som vi kallar internet, om dessa politiker menar allvar.

Staten har nu lagt sig i något som de absolut inte har med att göra. Internet skapar inte brott. Internet uppmanar inte till brott. Eller jo, i och för sig, med dagens lagstiftning så uppmanas och möjliggörs faktiskt brott av internet. Detta är dock så kallade 'brott utan brottsoffer'. Obefintliga brott med andra ord.

Vissa hävdar dock att musik- och filmindustrin blir 'offer'. Den 'moderna' fildelningen har funnits sedan tidigt 90-tal, och har eskalerat i drygt 20 år nu. För er som tror att musik- och filmindustrin lider så mycket av denna trend, kan ni då svara ärligt på följande frågor;

1. Gör artister mindre musik nu än vad de gjorde på 70-talet?
2. Spelas det in färre filmer nu än vad det gjordes på 70-talet?
3. Finns det färre biografer idag jämfört med 70-talet?

På sin höjd så kan fildelningens skadeverkningar inte vara mer än att Tom Cruise får nöja sig med 3 swimmingpooler, istället för 4....
http://www.expressen.se/nyheter/1.2699265/de-protesterar-mot-anti-piratavtalet

http://www.skanskan.se/article/20120204/MALMO/120209897/1004/-/malmobor-samlades-i-protest-mot-acta

RSS 2.0