Straffkostnader för USB-minnen

Nu är det alltså beslutat att USB-minnen och hårddiskar skall beläggas med en avgift. Pengar som skall gå till upphovsrättsindustrin.
Detta är den mest rättsvidriga utvecklingen för piratkopieringstvisterna på mycket länge. Man skall alltså betala 80 kronor extra för en hårddisk, och 1krona/Gb extra för USB-minnen.
Den främsta och viktigaste punkten som jag alltid belyser är att alla statliga och auktoritära makter kan få lagstifta hur de vill, så länge folket samtycker, men de måste vara konsekventa i sina beslut. Principen för USB-minnen skall gälla för alla fall där en produkt kan användas till att idka olagligheter. Nedan följer några förslag på regler som måste införas för att rättvisa skall skipas.

Alla knivar skall beläggas med en avgift som skall gå direkt till brottsofferfonden. Ju längre egg kniven har, desto högre blir givetvis avgiften.
Nu när jag tänker efter så kan ljusstakar också tillfoga kroppsskada, så där får vi också ha en avgift till brottsofferfonden, ju tyngre ljusstake desto högre avgift.

Svarta sopsäckar är att föredra för inbrottstjuvar. Här måste vi ha en avgift som skall kompensera hemförsäkringsbolagens utgifter vid inbrott. Mer hållbara sopsäckar som kan hålla mer stöldgods skall självklart ha högre avgift.

Alla bägare som har förmågan att hålla vätska måste vara avgiftsbelagda. Pengarna skall kompensera flaskvattensföretag som Loka och Ramlösa för deras förlorade förtjänst när folk väljer att tappa sitt eget vatten från en kran. Piratvatten är ett allvarligt problem för dessa företag.


Allt är bakvänt.
Själva meningen med en industri är att den inte kan existera om konsumenterna inte är intresserade. Man skall gå efter principen: 
Mitt företag tillhandahåller en produkt som efterfrågas av kunderna, och när kunderna inte efterfrågar min produkt så får jag antingen ändra min affärsidé eller gå i konkurs.
Dagens princip låter ungefär såhär:
Mitt företag tillhandahåller en produkt som efterfrågas av kunderna, och den dagen kunderna inte längre efterfrågar min produkt så ser staten till att vända upp och ner på dem för att skaka mynten ur deras fickor, så att jag kan få betalt för min produkt ändå.


Jag trodde inte att detta fenomen var så utbrett i Sverige, men detta stinker lobbyism långa vägar.

http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/extra-avgift-pa-harddiskar-och-usb_7611820.svd
http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article3567294.ece

RSS 2.0