Framtidens religion och Scientologi

Hur kommer framtidens religion att se ut?
I en värld där varumärken och goodwill är nyckeln till inflytande och makt, där företag har lika stor inblandning i krig som nationerna, i den kapitalistiska världen, hur utvecklas religioner här?

Religioner är inte kända för att modernisera sig. Trots det så har vi en nyreligiös rörelse som ligger precis rätt i tiden, och som sköter sin verksamhet effektivt, Scientologikyrkan.
Vi kan börja från början.

Scientologikyrkan grundades på 50-talet av en (här kommer ironin) ScienceFiction-författare vid namn L. Ron Hubbard. Denne man grundade även en sorts psykologisk självhjälp som han kallade för dianetik. Denna metod utövas flitigt inom Scientologirörelsen.

Scientologirörelsen är förhållandevis stor i USA, men även(hör och häpna) i Sverige. Vad beror detta på?
Scientologin är inte som alla andra religioner. Scientologin är ett varumärke. Man kan inte vara med i Scientologikyrkan om man inte betalar för sig(money talks...).

När man väl är medlem så får man ta del av början av en ScienceFiction-historia, någonting om en utomjordisk krigsherre som har placerat människorna på planeten jorden, vid vulkanerna(?), och ju mer man betalar, desto mer stiger man i "graderna" och får höra mer av historien.
Nu till det sjuka. Denna historia är kyrkans troslära, Scientologerna tror på fullaste allvar att denna historia är sann.

"Men jag har aldrig hört talas om Scientologikyrkan i Sverige" kanske många tänker nu. Det har inte jag heller, iallafall inte under namnet "Scientologikyrkan".
Då detta handlar om ett varumärke som är ute efter inflytande, makt och pengar mer än något annat, så har de självklart ett antal organisationer under sina vingar. Dessa är bland andra:

Riksorganisationen för ett drogfritt Sverige
Scientologirörelsen tror att alla psykologer är onda, och vill ta bort alla läkemedel som används inom psykiatrin, så det är inte så svårt att lista ut vad denna organisationens agenda är. Denna verksamhet ligger även i den tredja nämnda organisationens(Narconons) intresse.

Komittéen för mänskliga rättigheter
Det låter bra, eller hur? Agendan är densamma som för ovanstående organisation. Utrota psykiatrin, så att Scientologikyrkan kan få monopol på behandling med L. Ron Hubbards metoder.

Narconon
Ett företag som tillhandahåller rehabiliteringshem för drogmissbrukare. Narconon finns och verkar i Sverige, och deras behandlingsmetoder är minst sagt kontroversiella. De består bl.a av 5 timmars bastubad samt överdosering av B-vitamin för att bli av med drogmissbruk.
Här är en liten reflektion också:
Om man har en religiös sekt som man vill rekrytera medlemmar till, vilken målgrupp vänder man sig till då? Kan det vara människor på samhällets botten utan utbildning och utan hopp?
Och vilken målgrupp är det som Narconon "behandlar".....? Är det en ren tillfällighet?

Det om också bidrar till Scientologins varumärke är att ett antal kändisar finns med i sekten:
Tom Cruise


Kristie Allen


John Travolta



Är då Scientologin framtidens religion? Nej, men de vet iallafall hur man säljer ett varumärke!
Framtidens religion är ingen religion alls.

Kommentarer
Postat av: buy assignment

To my mind the future of the religion is very much good! I am sure that people soon will understand the importance of it

2012-01-04 @ 11:41:27
URL: http://buy-custom-essay.org/index.php

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0