Att bära slöja i skolan

På DN står det att läsa idag, angående Skolverkets beslut om slöja i skolan:

"Läraren ska avgöra om ett förbud är rimligt. Så långt det går ska dock skolorna försöka anpassa undervisningen, anser Skolverket."

Så här tänker jag. Skolan är inte skyldig barnens familjer minsta uns av ödmjukhet och förståelse när det gäller deras religiösa övertygelse. Religionen står i motsats till utbildningsverksamheten på så många olika nivåer.

En annan sak som jag tycker är förkastligt är att man allt som oftast hör "muslimska barn har rätt till slöja".
Muslimska barn? Det finns inga muslimska barn. Inte heller kristna eller judiska barn.
Däremot så finns det barn med muslimska föräldrar, och det är förmodligen där som skon klämmer.

Alla barn skall behandlas som icke-religiösa i skolan. På så sätt undviker man orättvisor mellan religionerna.
Men vad är det vi lär barnen i skolan med det nuvarande tankesättet?
Jo, kön spelar ingen roll, hudfärg spelar ingen roll, sexuell läggning spelar ingen roll, men är du religiös, då skall du se att du blir positivt särbehandlad!

Nu återkommer jag till det jag skrev om i förra inlägget, att man måste vara konsekvent i sitt agerande, så alla ni barn som går i skolan, åk till Buttericks och leta upp den roligaste hatten ni kan hitta, och sitt med den på lektionerna, så skall vi se hur konsekventa lärarna är.



Okej?                                                    Inte okej?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skolor-far-infora-visst-slojforbud

Kommentarer
Postat av: Sanity

Juhovas Vittnen har rätt att gå ut ur klassrummet om man ska tala om jordens uppståndelse eller om man ska ha sexual-undervisning. Ska vi tvinga dessa att inte heller följa sin tro och tvinga dem att sitta kvar under dessa lektioner? Religionsfriheten är inte någon rättighet fr.o.m idag - Allt tack vare dessa som vi ska kalla för liberaler - De som slåss för "den individuella friheten att få tänka själv".

2012-01-11 @ 16:11:56
Postat av: Emil

Man har rätt att gå ur klassrummet om man så vill, men hur påverkar det betygen?



Om en elev går ut ur klassrummet på grund av religiös övertygelse, så måste man ta en dialog med föräldrarna. Föräldrarnas religiösa övertygelser får inte väga tyngre än vetenskaplig fakta.



Om deras ignorans leder till att de inte klarar prov och får dåliga betyg, så är det föräldrarna som får skämmas.



//Emil

2012-01-11 @ 16:43:09
URL: http://thismakessense.blogg.se/
Postat av: Jocke

Det påverkar betygen dåligt om man inte närvarar i undervisningen, men å andra sidan kanske man inte är intresserad av godkänt i ett ämne som man avfärdat som politisk indoktrinering. Det är beklagligt när en elev inte kan visa öppenhet för den kunskap som lärs ut i skolan, men det går inte att påtvinga någon den öppenheten heller, ens om det känns som en uppenbar tolkning att eleven är vilseledd av t ex sina föräldrar.

Vi har religions- och åsiktsfrihet i Sverige, och det måste nog skolan faktiskt visa ödmjukhet inför för att över huvud taget vara effektiv i sina målsättningar för utbildningen av Sveriges befolkning.



Har en förebild som t ex min pappa lärt mig att Jesus var Guds son och att Gud skapade jorden, är det ju frågan om hur mycket det hjälper min utveckling som självständig individ ifall skolan kontrar med att min pappa är en jävla idiot. Antagligen hade undervisningen varit mer effektiv ifall den accepterade att min pappa tror som han gör och att det är okej att tycka likadant, men att jag måste ha kännedom och förståelse för andra uppfattningar och teorier än min pappas, som är grundade i resultat av vetenskaplig forskning.

2012-01-11 @ 19:24:57
Postat av: Joakim (en annan)

Vad menar du med att det inte finns muslimska, kristna och judiska barn?

2012-01-22 @ 20:44:30
Postat av: Emil

Joakim;

Alla barn föds utan religion. Dock så finns det vissa föräldrar som indoktrinerar sina barn till att tillhöra en viss religion, medan deras hjärnor fortfarande är mottagliga för detta.

2012-01-26 @ 18:35:49
URL: http://thismakessense.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0